Programma: « A la carte »


Herkent u zich?

 

‘U staat voor een belangrijke beslissing in uw leven of u hebt ‘m al genomen. Uw volgende uitdaging ligt in Frankrijk! Om die stap kans van slagen te geven wilt u in ieder geval ook uw niveau van de Franse taal en kennis van de Franse cultuur uitbreiden of erin geïnitieerd worden’.  OF,

‘Uw hobby of interesse neemt u mee naar Frankrijk. Om u goed te kunnen verdiepen in uw onderwerp wilt u met Franse bewoners en /of instanties kunnen communiceren’.  OF,

U beheert het Frans goed maar uw taalkundige ontwikkeling stagneert.  U wilt zich snel doorontwikkelen naar een volgend niveau’.  

 

Enkele voorbeelden:

U brengt veel tijd door in uw 2de huis in Frankrijk. U communiceert al aardig met de gemeenschap. Maar niemand corrigeert u op fouten, u begrijpt niet alles en u mist de nuances. U wilt dit allemaal verbeteren.

Als ondernemer bereidt u zich voor om met uw onderneming naar Frankrijk te gaan. Om voet aan de grond te krijgen zoekt u onder andere het juiste jargon en hulp bij toepassing van professioneel taalgebruik.

U gaat emigreren naar Frankrijk. U wilt zich kunnen redden.

Uw hobby neemt u mee naar Frankrijk; u wilt op een zeer specifiek vakgebied kunnen communiceren.

U wordt uitgezonden door uw werkgever als expat om in Frankrijk uw bedrijf te vertegenwoordigen.

 

Waar werken we naartoe?

 

Het programma « A la carte » sluit aan op gewoontes en ontwikkelingen door de ogen gezien van de Fransen. Specifieke kennis in uw aandachtsgebied en een algemene parate kennis geven u een stabiele basis voor gesprekken. Zelfvertrouwen in spreken geeft u de kans om ook echt te zeggen wat u wilt zeggen.  Dus; zonder twijfel volwaardig deelnemen aan gesprekken. Begrijpen wat er gezegd en bedoeld wordt. Uw mondelinge vaardigheid verbeteren en zinnen zonder fouten maken.

Uw motivatie wordt gevoed door het belang dat u hecht aan deze stap in uw leven.

 

Hoe gaan we te werk?

 

De kernwoorden van onze benadering zijn:

  • Vertrouwen
  • Persoonlijke aandacht
  • Intensief
  • Persoonlijke drive

Op basis van uw eigen niveau stellen we een programma samen. Vaste onderdelen in het programma zijn in ieder geval het bespreken van interactief gemaakte oefeningen en huiswerk. We bespreken onderwerpen die aansluiten bij uw toekomst. Waar van toepassing gebruiken we actuele onderwerpen uit de Franse media.

 

De rode draad door het programma is Spreken, spreken en …… spreken!

 

Op specifiek verzoek kunnen wij dit programma ook voor kleine groepen faciliteren (max. 6 personen). Bijvoorbeeld met collega’s, gelijkgestemde vrienden of met uw partner.

 

 

Duur van het programma

 

De duur van het programma is afhankelijk van de specifieke behoefte. Dit kan 1 dag zijn maar ook 2 weken of een andere tussenvorm.  Een dagprogramma bestaat altijd uit een sessie van 2 uur in de ochtend en 2 uur in de middag. In overleg kunnen we ook een andere invulling aan de planning geven.

Enkele voorbeelden van op maat gemaakte programma’s zijn:

 

5-daags programma

 

Het programma duurt 5 werkdagen en is opgebouwd uit 2 uur ochtendles, 2 uur middagles en huiswerk voor de avond. Binnen het programma wordt onder andere een educatief bezoek gebracht aan een nader te bepalen lokatie. 

 

10-daags programma

 

Afhankelijk van uw eigen doelstelling kunnen wij ook een programma samenstellen dat 2 weken duurt. De 2 weken hebben dan een interval van ongeveer 6 weken (te bepalen in overleg).

 

Tarief

 

De cursuskosten zijn per persoon (incl.  koffie,thee, water tijdens de lessen):

1 deelnemer: 70 euro per 2 uur conversatieles

2 tot 6 deelnemers: 50 euro per 2 uur conversatieles (per persoon) 

Betaalde activiteiten buiten de normale lessen en het vervoer er naartoe en terug zijn niet inbegrepen in de prijs.

 

Het lesmateriaal wordt ter plekke uitgereikt en is inbegrepen in de prijs. Neemt u wel uw eigen FN en NF woordenboeken mee. (pocketformaat voldoet).

 

De lessen worden het hele jaar door gegeven. 

 


Vervoer

 

Wanneer u met de auto komt bent u voor al uw verplaatsingen autonoom. Komt u met de trein dan kunnen wij u ophalen van het dichtstbijzijnde station (+/- 25km). In overleg kunnen wij ook andere verplaatsingen voor u regelen.

Verblijf

 

Voor de overnachtingen beschikken wij over 2 gîtes en 1 chambre d'hôtes.

In Frettecuisse op de leslokatie :

Een 'chambre d'hôtes' : 1 kamer met 2-persoonsbed. Wij overleggen graag met u over mogelijke maaltijdoplossingen. Het ontbijt is inbegrepen in de overnachtingsprijs.

 

Een gîte, met 2 slaapkamers.

 

In Saint Maulvis  (naastgelegen dorpje, 4km).

De gîte beschikt over 3 tweepersoonskamers.

 

De gîtes zijn volledig geëquipeerd en hier kunt u dus zelf koken.  Ten behoeve van uw privacy verblijft u nooit met anderen in de gite die niet deel uitmaken van uw inschrijving.  

 

Op de navolgende site vindt u meer informatie over de gîtes, onze tarieven en de beschikbaarheid: enibasservices.nl